Frumusete: Uleiuri miraculoase (2)
Ulei de camelina: camelina este o plata cu flori inrudita cu familia verzei, si se gaseste in Scandinavia si Asia centrala. Uleiul ei este extrem de bogat in acizi grasi esentiali. Este cunoscuta si folosita de mult in Finlanda si Rusia. Este cea mai buna sursa vegetala de acizi esentiali grasi dupa uleiul de in. Dar acesta are o aroma puternica si nu se poate folosi in cosmetice.
Ulei de marula: provine din semintele fructului de marula, indigen in Africa (Namibia, Zimbabwe) si inrudit cu mango. Marula este foarte importanta pentru africani fiind venerat de Zulu. Scoarta copacului este un remediu traditional pentru malarie. Totusi uleiul este special fiind folosit de femeile din Africa pentru a hidrata pielea uscata dar si pentru a conserv acarnea. Fiind foarte stabil se foloseste in produse cosmetice mai ales pentru proprietatile antirid.
Ulei de germeni de grau spelta: spelta e o forma antica de grasu, care este mai nutritiv decat graul obisnuit, si este mai digerabil. Uleiul sau este extrem de bogat in acizi esentaili grasi si vitamina favorita a pielii – vitamina E. Ajuta elasticitatea pielii, ofera protectie naturala de soare si promoveaza regenerarea celulara.
Ulei de emu: este produs in Australia in fermele de emu pentru proprietatile antiinflamatoare, si folosit de indigeni pentru a alina febra musculara si vindecarea ranilor. Mai ajuta si la prevenirea caderii parului si ca tratament pentru psoriais si eczema. Eficacitatea sa se datoreaza penetrarii rapide si fara a bloca porii, deci este grozav si pentru calcaie crapate si alte zone cronic uscate.
|
|
|
|