Sporeste-ti nivelul de energie si echilibreaza-ti emotiile cu un exercitiu simplu din JIN SHIN JYUTSU (arta de vindecare japoneza)

Sporeste-ti nivelul de energie si echilibreaza-ti emotiile cu un exercitiu simplu din JIN SHIN JYUTSU (arta de vindecare japoneza)

Am descoperit arta de vindecare japoneza Jin Shin Jyutsu nu de foarte mult timp, dar dintotdeauna am simtit ca exista ceva legat de atingerea si masarea palmelor si degetelor, pentru ca ori de cate ori ma simteam rau, incepeam sa-mi apas usor fiecare deget (fara sa stiu ce emotie sau durere ii corespunde fiecaruia si fara ca macar sa stiu ca ii corespunde ceva) si dintr-o data parca ma simteam mai bine, durerea imi era luata cu mana. ๐Ÿ™‚

Jin Shin Jyutsu este o forma antica de terapie japoneza bazata pe atingere care ne este accesibila tuturor (putem sa ne-o aplicam noua insine sau celor dragi) pentru a ne ajuta sa ne echilibram nivelul de energie si emotiile prin stimularea meridianelor palmelor noastre.

Potrivit filosofiei Jin Shin Jyutsu avem 26 de puncte de densitate energetica pe ambele parti ale corpului nostru. Aceste puncte ne protejeaza de caderile energetice majore si se numesc incuietori energetice de siguranta. In cazul in care curgerea nostra energetica (sau curentul nostru energetic) nu este in echilibru โ€“ la nivel fizic, mental sau emotional โ€“ cateva dintre aceste puncte se vor inchide, iar disconfortul provocat de asta ne va reaminti sa ne restabilim echilibrul energetic.

Principiile sunt simple:

  1. Fiecare deget este conectat cu diferite organe si cu emotiile si atitudinile care le corespund. Voi explica mai multe mai jos.
  2. Tine usor apasat degetul care se afla in corespondenta cu organul pe care vrei sa-l vindeci sau emotia pe care vrei s-o calmezi. Tine-l usor apasat pentru 3-5 minute respirand profund. Mai multe despre respiratia profunda poti afla de aici.
  3. Daca vrei sa faci o armonizare a intregului tau corp, trebuie sa treci prin atingerea fiecarui deget din graficul de mai jos.

Spre exemplu, prin simpla tinere usor apasata a degetului mare poti ajuta la cresterea energiei din stomac si splina si poti armoniza multitudinea de simptome care pot aparea cand aceste energii nu sunt echilibrate. Tinerea usor apasata a degetului mare poate ajuta la relaxarea unei game largi de probleme, inclusiv stomacul deranjat, nervozitate si epuizare.

Sporeste-ti nivelul de energie si echilibreaza-ti emotiile cu un exercitiu simplu din JIN SHIN JYUTSU (arta de vindecare japoneza) (1)

imagine @Inner Stillness

A. DEGETUL MARE:

Organe: stomacul si splina;

Emotii/atitudini: anxietate, depresie si griji;

Simptome fizice: dureri de stomac, probleme ale pielii, dureri de cap, stari de nervozitate.

B. DEGETUL ARATATOR:

Organe: rinichi si vezica urinara;

Emotii/atitudini: frustrare, frica si confuzie mentala;

Simptome fizice: disconfort al bratului superior, cot, incheietura mainii, dureri musculare si de spate, probleme ale dintilor si gingiilor, dependente de orice fel, probleme digestive.

C. DEGETUL MIJLOCIU:

Organe: ficat si vezica biliara;

Emotii/atitudini: indecisivitate, furie, iritabilitate;

Simptome fizice: probleme de circulatie, probleme menstruale, probleme ale ochilor/ vedere, oboseala, migrene, dureri de cap frontale.

D. DEGETUL INELAR:

Organe: plamani si intestin gros;

Emotii/atitudini: negativitate, tristete, teama de respingere, mahnire;

Simptome fizice: probleme digestive, tiuituri in urechi, probleme respiratorii precum astm, probleme grave ale pielii.

E. DEGETUL MIC:

Organe: inima si intestinul mic;

Emotii/atitudini: nesiguranta, nervozitate, prejudecata, respect de sine scazut;

Simptome fizice: tensiune arteriala, afectiuni cardiace, durere in gat, balonare, probleme ale oaselor si nervilor.

Asadar, prin tinerea usor apasata a degetelor putem ajuta la usurarea problemelor fizice, mentale si emotionale, deoarece degetele noastre sunt principalele puncte de intrare pe toate canalele energetice majore ale corpului nostru, cum ar fi vertebrele, organele si emotiile.

Pentru mine si familia mea Jin Shin Jyutsu a devenit indispensabil pentru ca ii putem aplica tacticile oriunde si oricand. Incearca-l si tu si bucura-te de tot ce-ti poate oferi aceasta simpla, dar eficienta arta de vindecare japoneza! ๐Ÿ™‚

Mai multe informatii despre Jin Shin Jyutsu puteti afla din cartea Health Is in Your Hands: Jin Shin Jyutsuยฎโ€”Practicing the Art of Self-Healing, scrisa de Waltraud Riegger-Krause.

Curiosi sa aflati mai multe? Urmariti-ma si peย pagina mea de Facebook, locul unde postez constant tot felul de chestii interesante!

 

Facebook Comments